Az információ, ha csak félig az, éppúgy,mint a féligazságok is, nagyon veszélyesek.

Nemrég megosztottam egy „ Sun gazing” címmel leírt technikát, bár ne tettem volna, mert sokan megosztották a facebookon, de az általam leírt kiegészítések nélkül és elindult egy sajnos ész nélküli "Napbanézési hullám"...

Elöljáróban a józan paraszti észre szeretnék hatni : az erős uv sugárzás köztudottan veszélyes ! az élőlényekre, a növényektől az emberig, a bőrre, a szemre különösen, ezért hunyorgunk ösztönösen, meg ezért vannak uv szűrős napszemüvegek is. A napba nézés az erős uv sugárzás miatt, ezért hosszabb távon akár vakságot is okozhat. Egyszóval nem játék !

A Nap köszöntése ősi szer-tartás.

Meditáció, nyitott szemmel és figyelem ! nyitott szívvel történő összekapcsolódás, aminek során az egységélmény megélésétől az euforikus örömtől az extázis élményéig sok minden más is megtapasztalható, kinek - kinek egyedi módon.

Ehhez azonban a szertartás szabályainak, vagy nevezzük útmutatásainak, megtartása elengedhetetlen., különben úgy járhatunk, mint a varázslóinas, aki a főnök távozását követően, gyorsan kipróbálja a tehetségét, megalapozott tudás és fegyelem nélkül. Káosz és kár lesz belőle, ugye nem kell mondani ???

Elég körülnézni a mai világban, mire használjuk a teremtő képességünket, tudatlanságunkban, ami nem másból, csak információhiányból fakad.

És van, hogy néha az információ is önmagában kevés.

Gyakorlati példa, egy mágia előadásunk után emberünk jégesőt csinált a szomszéd megleckéztetésére, sikerült neki, de a jég nem a szomszédét, hanem az ő házát, meg a kertjét verte el, nem is kicsit… egy másik emberünk, miután részévé vált egy meghatározó élménynek, gyorsan parázson járást szervezett otthon a barátainak. A tudó, aki ilyet vezet, felkészít, segítséget kér, mert ismeri a szertartás szabályait és ő az első ! aki átsétál a parázson. Emberünk nem ismerte és a motivációja is más volt, ezért jó sokáig kezelték a kórházban. Szerencsére, nem túl gyakori példák ezek.

A legnagyobb kár ezekből a történésekből viszont az, hogy a tudásra vágyó közönségük ilyenkor az inasokkal hozza párhuzamba ezeket a dolgokat, pedig semmi sem kóklerség és minden lehetséges, ha ott van, jelen van az alázat, a tudás és a fegyelem !

 

A Napba nézés szertartásának szabályai :

-          készülj fel lélekben és fizikai síkon egyaránt.

határozd meg az idejét, tudd meg a nap járását ott ahol vagy, ehhez segítséget az alábbi link alatt is találsz :

http://calendar.zoznam.sk/sunset-hu.php?longitude=19.0399&latitude=47.498&zenith=90.833333333333&timezone=05a1&city=&formsubmitted=1&firsttime=no&submittype=user&hy=2014

tedd szabaddá magad arra az időre, keress egy lehetőleg háborítatlan helyet, ahová időben érkezel.

amikor elhelyezkedtél, figyelmed fordítsd a szív és torokcsakrád közötti területre ( a csecsemőmirígy helye a testedben ) ez a kevéssé ismert egyik titkos csakra az egyetemes szeretet, az az önzetlen szereteted székhelye.

tedd rá a tenyered, érezd.. és tartsd is ott a figyelmed egy részét, ha tudod mindvégig.. 

-          ne várj és ne akarj semmit, csak figyelj és add át magad a folyamatnak, így válhatsz a részévé.

a napkelte előtti pillanatban, ha jól figyelsz ez az a pillanat, amikor az ébredő madarak is elhallgatnak… a CSEND van néhány pillanatig, az első fénysugárra pedig kitör a diadalénekük, ők így köszöntik a napot.

napkeltekor, amikor az első fénysugarat meglátod, ölelj, vagy csak érints meg egy fát vagy bokrot, ha egyik sincs, a füvet, vagy a földet, Föld Anyát, és mondd ki a szót hangosan : Élet.

 azután csak figyeld az emelkedő vörös fényű napkorongot.. lazíts és lélegezz nyugodtan, mélyen.. amikor kiemelkedik, vagy talán cseppet később, láthatóvá lesz a számodra a közepén egy apró sötétkék foltként a Nap Szíve.

kösd össze az önzetlen szeretet csakrádat a Nap Szívével, bármi módon ami számodra elfogadható gondolhatsz aranyszálat, hidat, fénysugarat.. csak lásd és/vagy érezd… és maradj az érzésben.

A Napkorong bíbor-lilás pulzáló fényt áraszt válaszként..

innentől a megéléseid, mint egyébként eddig is, egyedi és csak a tiéid.. az egyedi tapasztalásaid.

jó ha tudod ettől se több se jobb se ügyesebb se különlegesebb nem leszel másoknál, mert eredendően különbözőek vagyunk az egységben, mindenki más és ettől a tapasztalásaink is azok.. 

az élményeket meg lehet osztani ? jól tudjuk nem, csak megkíséreljük szavakká formálni, de tudjuk, hogy csak ráutalunk arra ami történt velük.

de ez jó, mert bíztatni tudunk, sokakat..

Ennyit szerettem volna átadni.

„Akinek szeme a látásra, lássa meg.., akinek füle a hallásra, hallja meg..”

és kérem, aki látja, hallja, adja át !

Köszönöm.

Csodálatos, felülmúlhatatlan élményeket és megéléseket kívánok mindannyiunknak.

 Nap medit.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekhang.blog.hu/api/trackback/id/tr556190678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása